Doula ondersteuning

Als doula bied ik jou en je partner iemand om op te steunen,
die je bijstaat en begeleiding biedt.

Zwangerschap

Je zwangerschap is een ware ontdekkingsreis. Je doet allerlei nieuwe ervaringen op. En tegelijk wil je alles goed regelen voor de komst van je kindje. Wat heb je allemaal echt nodig? Hoe kun je je het beste voorbereiden op je bevalling? Hoe ga je om met alle emoties rondom je zwangerschap? Met een doula aan je zijde ga je goed voorbereid en begeleid die ontdekkingsreis aan.

Samen met jou en je geboortepartner kijken we wat belangrijk is voor jullie. Waar je waarde aan hecht, wat je graag wilt en wat je juist níet wilt. We gaan in gesprek over alle opties die er zijn rondom de geboorte van jouw kindje. Tijdens je reis leer je wat je te wachten staat en waar je aan toe bent. Als doula zorg ik ervoor dat jij je gesteund voelt en draag ik bij aan een gevoel van veiligheid, zekerheid en een positieve ervaring van jouw zwangerschap en bevalling.

Geboorte

In de weken rondom jouw uitgerekende datum ben ik 24/7 beschikbaar. Je kunt dus altijd terecht met jouw zorgen en vragen. We besteden aandacht aan ontspanning, ademhaling, de rol van je partner en de kraamtijd. Alle vragen die jij hebt over je zwangerschap, geboorte en kraamtijd worden besproken. Tijdens de bevalling bied ik onafgebroken ondersteuning. Zo heb je één vertrouwd gezicht aan je zijde, hoe lang de bevalling ook duurt. Dat is de kracht van het doula effect.

En dat effect is belangrijk! Met een doula aan jouw zijde heb je minder kans dat er ingrepen nodig zijn tijdens de geboorte. Daarnaast is er minder vaak pijnstilling nodig tijdens de bevalling. Ook is de bevalling vaak korter van duur. Moeders die worden gesteund door een doula kijken vaak positiever terug op een bevalling, hoe deze bevalling ook is verlopen.

Kraamtijd

Vanaf het moment dat je zwanger bent, verandert er iets in jou en in je lijf. Gedurende jouw reis door zwangerschap en bevalling word je zelf ook opnieuw geboren: als moeder. Het is belangrijk om daarbij stil te staan tijdens je kraamtijd. Na de geboorte van je kind is je leven in één klap veranderd. Jouw baby is volledig afhankelijk van jou en je partner. Na die eerste dagen vertrekt de kraamzorg en draait ook de rest van de wereld weer door.  Als kraamdoula ben ik er om ondersteuning te bieden in de vorm van een luisterend oor, ontspanning voor jou en je kindje en voedzame maaltijden waarin aandacht wordt besteed aan wat jouw postpartum lijf nodig heeft.

Pakketten

Ervaringen

Menu